MODERNE ARTISANAL
Mixolopedia
Zanurz się w świecie płynnej magii. Każdego dnia oczarowujemy gości spektakularnym połączeniem nauki i sztuki barmańskiej.
Doświadcz niespodziewanego.
Emulgacja w kuchni molekularnej
Czym jest emulgacja w kuchni molekularnej? Tą popularną metodę wykorzystuje się m.in. do tworzenia dressingów i koktajli.
Ciekły azot
Do czego wykorzystuje się ciekły azot? Jest to jeden z ważnych elementów kuchni molekularnej.
Gotowanie sous vide
Na czym polega gotowanie sous vide? To jedna z metod używanych do tworzenia potraw kuchni molekularnej.
Kuchnia kreatywna
Kuchnia kreatywna to pojęcie używane zamiennie z kuchnią molekularną. To nowoczesna dziedzina gastronomii, która łączy porcesy chemiczne i fizyczne w przyrządzaniu potraw.
Pub
Pub to pojęcie używane zamiennie z barem, szczególnie w Wielkiej Brytanii. Puby są na stałe wpisane w kulturę brytyjską – sam termin narzuca znaczące różnice, które odróżniają od siebie te dwa rodzaje knajp.
MODERNE ARTISANAL
Blog
Chcesz wiedzieć o Moderne Artisanal więcej, pełniej, dokładniej?
Na naszym blogu przygotowaliśmy dla Ciebie selekcję najlepszych słów.
Emulgacja w kuchni molekularnej – na czym polega?
Termin emulgacja funkcjonuje nie tylko nie tylko w kontekście kuchni molekularnej. Dzięki emulgacji powstaje każda emulsja z pierwotnie dwóch substancji, o różnej konsystencji.
Sferyfikacja – na czym polega?
Sferyfikacja polega na formowaniu drobnych kuleczek, np. kawioru, przy jednoczesnym powstaniu strefy, otaczającej naszą molekularną przestrzeń. Takie formacje można uzyskać z ulubionych warzyw i owoców, np. marchewki, cukinii, jabłka lub melona.
Wydarzenia firmowe w restauracji – jak je zorganizować?
ykwalifikowana obsługa i ciekawa, niepowtarzalna karta drinków i dań to kolejne punkty, które warto odhaczyć planując wydarzenie firmowe.
Urządzanie eventu firmowego w restauracji – o czym warto pamiętać?
Jak urządzić event firmowy w restauracji? W Modernę Artisanal oferujemy nie tylko koktajle i pyszne potrawy, ale także wsparcie profesjonalnego fotografa i DJ’a. Przeczytaj więcej o ventach firmowych w naszej restauracji.
Jakie atrakcje na event firmowy w restauracji?
Event firmowy w restauracji to fantastyczna okazja, aby wspólnie uczcić sukces firmy. Jak zorganizować kolacje dla zespołu?
Rezerwacja stolika w restauracji Moderne Artisanal
Stoliki można rezerwować telefonicznie oraz online. Wersja internetowa rezerwacji stolików jest znacznie prostsza, szczególnie, kiedy w ciągu tygodnia jesteśmy ciągle w pracy i nie mamy czasu na wykonanie telefonu.