MODERNE ARTISANAL

Mixolopedia

Zanurz się w świecie płynnej magii. Każdego dnia oczarowujemy gości spektakularnym połączeniem nauki i sztuki barmańskiej.

Doświadcz niespodziewanego.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sferyfikacja w kuchni molekularnej

Na czym polega sferyfikacja?

Emulgacja w kuchni molekularnej

Czym jest emulgacja w kuchni molekularnej? Tą popularną metodę wykorzystuje się m.in. do tworzenia dressingów i koktajli.

Ciekły azot

Do czego wykorzystuje się ciekły azot? Jest to jeden z ważnych elementów kuchni molekularnej.

Gotowanie sous vide

Na czym polega gotowanie sous vide? To jedna z metod używanych do tworzenia potraw kuchni molekularnej.

Kuchnia kreatywna

Kuchnia kreatywna to pojęcie używane zamiennie z kuchnią molekularną. To nowoczesna dziedzina gastronomii, która łączy porcesy chemiczne i fizyczne w przyrządzaniu potraw.

Pub

Pub to pojęcie używane zamiennie z barem, szczególnie w Wielkiej Brytanii. Puby są na stałe wpisane w kulturę brytyjską – sam termin narzuca znaczące różnice, które odróżniają od siebie te dwa rodzaje knajp.

MODERNE ARTISANAL

Blog

Chcesz wiedzieć o Moderne Artisanal więcej, pełniej, dokładniej?

Na naszym blogu przygotowaliśmy dla Ciebie selekcję najlepszych słów.

Emulgacja w kuchni molekularnej – na czym polega?

Termin emulgacja funkcjonuje nie tylko nie tylko w kontekście kuchni molekularnej. Dzięki emulgacji powstaje każda emulsja z pierwotnie dwóch substancji, o różnej konsystencji.

Sferyfikacja – na czym polega?

Sferyfikacja polega na formowaniu drobnych kuleczek, np. kawioru, przy jednoczesnym powstaniu strefy, otaczającej naszą molekularną przestrzeń. Takie formacje można uzyskać z ulubionych warzyw i owoców, np. marchewki, cukinii, jabłka lub melona. 

Wydarzenia firmowe w restauracji – jak je zorganizować?

ykwalifikowana obsługa i ciekawa, niepowtarzalna karta drinków i dań to kolejne punkty, które warto odhaczyć planując wydarzenie firmowe.

Urządzanie eventu firmowego w restauracji – o czym warto pamiętać?

Jak urządzić event firmowy w restauracji? W Modernę Artisanal oferujemy nie tylko koktajle i pyszne potrawy, ale także wsparcie profesjonalnego fotografa i DJ’a. Przeczytaj więcej o ventach firmowych w naszej restauracji.

Jakie atrakcje na event firmowy w restauracji?

Event firmowy w restauracji to fantastyczna okazja, aby wspólnie uczcić sukces firmy. Jak zorganizować kolacje dla zespołu?

Rezerwacja stolika w restauracji Moderne Artisanal

Stoliki można rezerwować telefonicznie oraz online. Wersja internetowa rezerwacji stolików jest znacznie prostsza, szczególnie, kiedy w ciągu tygodnia jesteśmy ciągle w pracy i nie mamy czasu na wykonanie telefonu.